Forskningskommunikation

Videnskab.dk’s Center for Faglig Formidling yder professionel assistance til at udvikle og udføre kommunikationsindsatser for universiteter og videnstunge organisationer og virksomheder.

Vi tilbyder:

 • Evaluering og effektmålinger af kommunikation
 • Rådgivning
 • Udarbejdelse af kommunikationsplaner
 • Produktion af podcasts, videoer, formidlende tekster og pressearbejde, undervisning i kommunikation
 • Gennemskrivning af forskningsansøgninger
  Evalueringer af foredrag

  Center for Faglig Formidling har  foretaget en større evaluering for fire foredrags- og besøgsordninger: To foredragsordninger hos Astra, Novo Science Ambassadører, Videnskaben på Besøg og Book en ekspert.

   

Effektmålinger og evalueringer

Vi udfører blandt andet effektmålinger og evalueringer kommunikationsprojekter fra start til slut.

En effektmåling eller en evaluering kan give jer dokumentation for, hvor stort udbyttet af jeres kommunikationsindsats har været, og den kan give jer viden om, hvor I skal sætte ind for få endnu mere ud af jeres formidlingstiltag.

Det gælder både kommunikation, der er direkte relateret til større forskningsansøgninger, men også indsatser, hvor I administrerer eller afholder foredrag, undervisning, digitale læringskoncepter eller andre former for faglig formidling.

Christina Krämer Mathiesen

Projektleder

Se profil

For yderligere oplysninger kontakt projektleder Irene Berg Petersen telefon: 2440 9752 eller via e-mail: ibp@videnskab.dk

Center for Faglig Formidling har eksempelvis udført en større evaluering for QuantumLab hos DTU Fysik.

Evalueringen undersøgte effekten af eksperimenterende undervisningsmateriale om kvantefysik for QuantumLab, som er et projekt hos DTU Fysik.

»På DTU Fysik har vi siden 2017 kørt formidlingsprojektet QuantumLab, der sigter mod at udfolde kvantefysikken for danske gymnasieelever, både gennem avancerede eksperimenter og et eksperimenterende undervisningsmateriale. I den forbindelse samarbejder vi med Center for Faglig Formidling (CFF) omkring evaluering af elevernes læringsudbytte og tilfredshed med tilbuddet. Udover at give os et skræddersyet værktøj til evaluering af formidlingsprojektet, så er samarbejdet utroligt lærerigt for os. CFF er gået meget grundigt til opgaven og har sat sig ind i det komplekse faglige stof for at kunne indgå i en dialog om projektets faglige læringsmål. Derudover bidrager CFF aktivt med deres erfaringer med videnskabsformidling og formidlingsevaluering, og alt i alt resulterer det i et samarbejde, der giver os værdifuldt input til, hvordan vi optimerer læringsudbyttet for projektets målgruppe.

QuantumLab er et ambitiøst og eksperimenterende formidlingsprojekt, og for at kunne konkretisere projektets effekt og de erfaringer det giver os med alternativ formidling af kompleks naturvidenskab, er det altafgørende, at der udføres en grundig og fagligt velfunderet evaluering. Derfor er vi meget glade for, at det sker i samarbejde med CFF,« Ulrich Hoff, postdoc ved DTU Fysik og programleder for QuantumLab.

Effektmålinger og evalueringer foretages af cand.scient.soc. Christina Krämer Mathiesen, som er specialiseret i netop denne type undersøgelser. 

Læs mere om vores evalueringer:

Rådgivning og gennemskrivning af forskningsansøgninger

Strategisk planlægning og professionel udførelse af videnskabskommunikation kan give forskningsprojekter en endnu større værdi i form af synlighed i offentligheden og involvering af brugere og borgere.

Vi rådgiver, udarbejder kommunikationsplaner, producerer kommunikation, gennemskriver forskningsansøgninger for organisationer.

Vi lægger desuden vægt på finde mål for jeres kommunikation, som er relevante for jeres forskningsprojekt.

Derudover udfører vi kommunikationsindsatsen i tæt samarbejde med jer med respekt for projektets muligheder og begrænsninger. Arbejdet udføres på både dansk og engelsk af stærke videnskabskommunikatører med baggrund i journalistik og forskning.