I mange måneder har vi pakket os ind i striksweatre og uldsokker, men nu er det, heldigvis, ved at lakke mod enden. Vinteren går på hæld, og foråret springer ud med anemoner og krokus i ét væld omkring os.
Vi kender forårets klassiske egenskaber: Flotte farver, varmere vejr og lysere og længere dage. Men har du nogensinde tænkt over, hvordan forårets komme ser ud fra rummet? Det kan du se i NASA’s video ovenfor.
Det er satelitten Meteosat 9, der har fanget foråret fra rummet. I videoen kan du se årstiderne skifte, som det ser ud fra højt oppe over Jorden.
Når dagen og natten er lige lange
Når mørket dækker halvdelen af jordkloden, er det jævndøgn; det vil sige det tidspunkt, hvor solen skinner på en sådan måde, at dag og nat bliver næsten fuldstændigt lige lange. I år faldt forårsjævndøgnet den 20. marts.

LÆS OGSÅ: ‘Hvornår er det forårsjævndøgn?’
Når det er jævndøgn, vil den såkaldte terminator, det vil sige den linje, der adskiller den oplyste dagside fra den mørke natteside, være helt lige op og ned. Resten af året, når Jorden hælder, ændrer linjen sig.
»Hvis Jorden ikke hældte, ville vi altid have en lige-op-og-ned-terminator, og så ville vi ikke have årstider, forklarer Greg Redfern, der er solsystems-ambassadør i NASA’s Jet Propulsion Laboratory, ifølge The New York Times.