Om forfatteren

Sybille Hildebrandt

Journalist

Ansat som journalist på videnskab.dk april 2008 - april 2013. Cand. scient. i fysik og astronomi 1997, Den Journalistiske Tillæggsuddanelse fra DJH 1995.Inden jeg kom på videnskab.dk i april 2008 arbejdede jeg som redaktionssekretær på Ingeniøren, og før det på Illustreret Videnskab, hvor jeg har været en længere årrække. Mit første job efter endt udddannelse var som konsulent for UNI-C i Århus.Mine primære fokusområder:Forskningspolitik (Undervisning, H-index. peer review, bibliometri, forskningsmetoder, didaktik). Naturvidenskab (Klima, astronomi, rumfart, teknologi, it, kemi, fysik, biologi og geologi.)Medicin (Lægemiddelforskning, sygdomme, sundhed, behandling)Jeg kan dog også finde på at skrive artikler inden for humaniora, typisk inden for områderne arkæologi, historie, musik, psykologi og antropologi.Se Videnskab.dks redaktion

Månens kratere sladrer om meteorstorme i det tidlige solsystem

To meteorstorme hærgede det tidlige solsystem, viser en ny kortlægning af Månens kratere. Meteorstormene har formentlig haft afgørende betydning for livets udvikling.

Rumsonden Lunar Reconnaissance Orbiter har lavet dette topografiske kort af Månens overflade, der viser spor efter to meteorstorme.

Den venstre side af billedet er en del af den overflade, som vi kan se fra Jorden. I midten af billedet ses 'Mare Tranquillitatis', som er landingsstedet for Apollo 11.

De mørkeblå områder er månens 'have', som er lavtliggende områder bestående af lavamateriale, som blev dannet efter højlandet. (Kort:NASA)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts