Endelig! Forskere og studerende har kontakt med Delphini-1

Annonce:

31. januar i år blev nanosatellitten, Delphini-1, der er udviklet af danske forskere og studerende fra Aarhus Universitet, sendt fra rumstationen, ISS, i kredsløb om Jorden.

Delphini-1 er den første satellit nogensinde, der er udviklet af studerende, og den har til formål at tage billeder, som kan bruges til forskning, af Jorden og rummet.

LÆS OGSÅ: Video: Studerende bygger Aarhus’ første satellit

Siden satellitten blev sendt ud i dens bane om Jorden, har de studerende og deres vejledere fulgt dens lokation, men desværre uden at få reel kontakt til den.

Men nu er det endelig lykkedes at få kontakt til Delphini-1 til stor glæde og begejstring fra studerende og forskere. Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Seks dage skulle det tage, fra Delphini-1 kom i kredsløb om Jorden, til de studerende i går, onsdag den 6. februar, fik kontakt til den.

Årsagen til, at der endelig kom hul igennem til satellitten, er sandsynligvis, at de studerende fik hjælp fra GOMspace, der er den danske leverandør af Delphini-1 og antennestationen i Aarhus.

Annonce:

Vi følger udviklingen tæt og skriver opdateringer, så snart vi ved mere om optagelserne fra Delphini-1.

LÆS OGSÅ: Nanosatellitter sætter dansk rumforskning på verdenskortet

ie

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts