Om forfatteren

Sybille Hildebrandt

Journalist

Ansat som journalist på videnskab.dk april 2008 - april 2013. Cand. scient. i fysik og astronomi 1997, Den Journalistiske Tillæggsuddanelse fra DJH 1995.Inden jeg kom på videnskab.dk i april 2008 arbejdede jeg som redaktionssekretær på Ingeniøren, og før det på Illustreret Videnskab, hvor jeg har været en længere årrække. Mit første job efter endt udddannelse var som konsulent for UNI-C i Århus.Mine primære fokusområder:Forskningspolitik (Undervisning, H-index. peer review, bibliometri, forskningsmetoder, didaktik). Naturvidenskab (Klima, astronomi, rumfart, teknologi, it, kemi, fysik, biologi og geologi.)Medicin (Lægemiddelforskning, sygdomme, sundhed, behandling)Jeg kan dog også finde på at skrive artikler inden for humaniora, typisk inden for områderne arkæologi, historie, musik, psykologi og antropologi.Se Videnskab.dks redaktion

Einsteins Relativitetsteori blåstemplet af hidtil tungeste neutronstjerne

Selv ikke det vildeste stjernesystem rummende den tungeste kendte pulsar kan få Einsteins Relativitetsteori ned med nakken. Den nye opdagelse giver anledning til at forkaste flere andre teorier.

En illustration af dobbeltstjernesystemet PSR J0348+0432. Pulsaren er rimelig kompakt, hvilket fører til en stærk krumning af rumtiden, som er tegnet i grønt.
Beregninger viser, at neutronstjernen og den hvide dværg i PSR J0348+0432 smelter sammen om nøjagtig 400 millioner år, når omløbstiden er nede på ca. 23 minutter. I den proces vil neutronstjernens masse muligvis overstige den kritiske grænse så den kollapser til et sort hul – i en kosmisk eksplosion der i et splitsekund udsender ekstremt energirig stråling, et såkaldt gammaglimt. (Illustration: John Antoniadis / MPIfR)

Annonce: