Fysisk træning i arbejdstiden styrker relationerne på arbejdspladsen

Annonce:

KORT NYT FRA DANMARK:

Nye forskningsresultater viser, at fælles fysisk aktivitet på jobbet kan styrke samarbejdsrelationer mellem kollegaer. Det skriver Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø i en pressemeddelelse.

I studiet blev 200 kvindelige hospitalsansatte tilfældigt opdelt i to grupper, hvor den ene lavede fysisk aktivitet såsom træning med kettlebells, bold og træningselastikker sammen med deres nærmeste kollegaer. Den anden gruppe lavede elastiktræning alene i fritiden.

Forskerne målte både før og efter på relationerne mellem kollegaerne, og studiet viste at relationerne i gruppen, som trænede sammen, blev bedre, mens der ingen ændring var i den anden gruppe.

»Vores resultater viser, at man slår to fluer med et smæk og både forbedrer medarbejdernes fysiske helbred og opnår positive samarbejdsrelationer, når man afsætter tid til fælles træning for kollegaerne i arbejdstiden,« siger professor Lars Andersen fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, som er ansvarlig for undersøgelsen, i pressemeddelelsen.

Resultaterne er publiceret i tidsskriftet Scandinavian Journal of Public Health.

Læs også:

Annonce:

Træning og kostvejledning i arbejdstiden forbedrer SOSU´ers sundhed markant

Motion på arbejdspladsen nedsætter smerter og øger muskelstyrke og udholdenhed

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

mft

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts