KORT NYT FRA UDLANDET:
For omkring 520 millioner år siden kom der pludselig en enorm vækst i dyrelivet på jorden, som har skabt forfædrene til mange af de arter, vi kender i dag.
Mange teorier har været fremlagt i tidens løb, men nu viser ny forskning, at de måske alle sammen har ret. I hvert fald en lille smule. Det skriver University of Oxford i en pressemeddelelse.
Et nyt studie foreslår nemlig, at den pludselige vækst ikke har én årsag, men mange. Forskerne bag studiet mener, at det i første omgang skyldtes en stigning i havniveau, som har skabt et langt større areal af beboelig havbund, og det gav en større diversitet.
David Harper, der er palæontolog ved Durham University, og som ikke var med i studiet, er enig med forskerne bag:
»Det ville være naivt at tro, at en enkelt begivenhed stod bag denne fænomenale eksplosion af dyreliv. Det er nok snarere en kædereaktion af begivenheder, der involverer både biologiske og geologiske ændringer, der har eskaleret planetens diversitet inden for relativt kort tid,« siger han i en pressemeddelelse fra Oxford University.
Læs også:
Dyrelivets opståen driller stadig forskerne
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ams