KORT NYT FRA UDLANDET:
En 61-årig amerikansk mand blev i årevis mistænkt for at være skabsdranker, selvom han ikke var det. Han blev nemlig fuld uden at have indtaget en dråbe alkohol, skriver National Geografic.
Mandens kone, som var sygeplejerske, tjekkede en dag hans alkoholprocent ved hjælp af et alkometer og fik ham på skadestuen. Her viste det sig, at hans blod indeholdt en alkoholkoncentration på 0,37 procent.
Forskerne Barbara Cordelle og Justin McCarthy fortæller nu i forskningsartikel i International Journal of Clinical Medicine, at manden led af et syndrom, hvor hans mave bryggede alkohol på de kulhydrater, han spiste. Det kan skyldes, at manden havde haft et hjemmebryggeri, hvor han blev eksponeret for svampen Saccharomyces cerevisiae, som man bruger i fermenteringen. En antibiotikakur dræbte hans bakterieflora i maven og brygge-svampen tog over, og bryggede de næste år alkohol på det mad, som manden indtog.
Historien endte dog godt, for efter en hård kur med svampedræbende medikamenter og uden kulhydrater, sukker og alkohol blev manden rask.
Læs også:
Danske forskere har kortlagt en af historiens værste dræbere
Højere tobakspriser giver mindre druk
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ibp