Om forfatteren

Antonis Rokas

Cornelius Vanderbilt Studieleder, Biological Sciences, Professor, Biological Sciences og Biomedical Informatics, Vanderbilt University

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Vi kan takke svampearter og bakterier for lækre oste, vine og øl

Når vi sætter os til bords, bør vi lige skænke en kærlig tanke til de mange skimmelarter, der er med til at gøre maden så velsmagende.

Svampe bakterier gærarter vin øl brød skimmeloste genomer domesticering mikroskopiske ølgær mikrober mutation krydsning hybrid

Når vi sidder ved bordet og nyder den skønne mad og den fantastiske vin, bør vi sænke de mange mikroskopiske svampearter en kærlig tanke. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts