Om forfatteren

Johanne Uhrenholt Kusnitzoff

Journalist

Jeg er biologinørden. Jeg holder af al videnskab, men foretrækker at skrive om planter, celler, sære dyr, økosystemer, miljø og i virkeligheden alt, hvad der er levende og gerne lidt mærkeligt.
Jeg er journalistpraktikant, og er i gang med at uddanne mig til fuldblods videnskabsjournalist på Roskilde Universitet. Der har jeg to sideløbende fag, så samtidig med Journalistikken studerer jeg også Miljøbiologi, og har derfor tilbragt en del tid iført waders i diverse danske vandløb.
Det har givet et glimrende indblik i forskningens verden, og især lysten til at dele alt det sjove med Videnskab.dk's læsere. 
 
 
 
 

Tag på selvlysende strandtur – lige nu er havet fuld af psykedeliske alger

Havet lyser som et diskotek nu i august – og du kan komme med til festen. Millioner af alger svømmer lige nu rundt i det danske hav og kan gøre natlige svømmeture til en temmeligt syret oplevelse.

Blå selvlysende alge Noctiluca scintillans i badevand morild bioluminesens danmark danske have

Havet bliver pludselig blåt på den lidt mere magiske måde, når den mystiske alge Noctiluca scintillans gør sin entre i den danske sensommer. Fænomenet kaldes også morild. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts