Er det en f***-finger? Se den 'sure' skildpadde og andre af årets sjoveste dyrefotos
Corona til trods er Comedy Wildlife Photography Awards 2020-kåringen blevet afholdt, hvor årets sjoveste dyrebilleder annonceres.
comedy wildlife photography awards 2020 sjove dyrebilleder

Mens vi har brugt det meste af året på at døje med COVID-19 og pandemiforbehold, har dyreverdenen ufortrødent fortsat sin gang, ikke altid uden utilsigtet humor. (Billeder: Thomas Vijayan, Tim Hearn, Rolan Kranitz/CWPA 2020)

Mens vi har brugt det meste af året på at døje med COVID-19 og pandemiforbehold, har dyreverdenen ufortrødent fortsat sin gang, ikke altid uden utilsigtet humor. (Billeder: Thomas Vijayan, Tim Hearn, Rolan Kranitz/CWPA 2020)

Efter svimlende 7.000 indsendelser har de flittige dommere hos Comedy Wildlife Photography Awards kåret de sjoveste dyrebilleder fra 2020.

I år blev prisuddelingen afholdt online, men det var stadig en festlig affære, hvor dyrelivets komiske stunder blev fejret.

Vinderne er blevet kåret indenfor forskellige kategorier, samt der er udnævnt en overordnet vinder, hvis foto vurderes at stå over resten i både kvalitet og måden, det har forbundet det brede publikum.

Dette års ‘Overall Winner’ er Mark Fitzpatrick med sit foto af ‘Terry the Turtle’, en havskildpadde, der med en mindre rar gestus lader til at fortælle, hvad han synes om fotografens tilstedeværelse.

mark fitzpatrick terry the turtle comedy wildlife

»Terry the Turtle flipping the bird.« Vinderbilledet blev taget udfor Australiens kyst ved Great Barrier Reef, som er det største koralrev i verden, hvis biodiversitet er truet af klimaforandringer. (Billede: Mark Fitzpatrick//CWPA 2020)

»Det har været fantastisk at se reaktionen på mit foto af ‘Terry the Turtle flipping the bird’ med Terry, der får folk til at grine, selvom det har været et svært år for mange, og spreder et vigtigt budskab om bevaring (af naturen, red.),« fortæller vinder Mark Fitzpatrick i pressemeddelelsen.

»Forhåbentlig kan ‘Terry the Turtle’ anspore flere mennesker til at bruge et øjeblik på at reflektere over, hvor meget vores utrolige dyreliv er afhængig af os, og hvad vi kan gøre for at hjælpe.«

Resten af vinderne kan ses nedenfor.

charlie davidson almost time to get up comedy wildlife

»Almost time to get up.« Hvis du synes, at egernet her ser lidt spøjst ud, er det, fordi det faktisk er en vaskebjørn på afveje i et midlertidigt hjem af tvivlsom størrelse. (Billede: Charlie Davidson/CWPA 2020)

krantiz roland o sole mio comedy wildlife

»O Sole Mio!« Det er ikke til at sige, hvilke toner man kan ramme med lunger så små, men der er ingen tvivl om, at dette ungarske jordegern giver den hele armen. Dette fotografi var publikums favorit og vandt online-afstemningen. (Billede: Roland Kranitz/CWPA 2020)

olin rogers comedy wildlife løve

»I’ve got you this time!« En afrikansk løveunge i færd med at iværksætte et overfald fra toppen af et termitbo mod sin endnu intetanende bror. Dette billede vandt junior-kategorien. (Billede: Olin Rogers/CWPA 2020)

»Deadly fart.« Denne brune bjørn har uden tvivl sans for det dramatiske, eller også er det bare en virkelig slem prut. (Billede: Daisy Gilardini/CWPA 2020)

»Hide and seek.« Denne hestesko-vandnymfe var ikke glad for at blive begloet af fotografen, så den gemte sig bag en stilk, hvor den dog stadig kunne holde et par øjne på situationen. (Billede: Tim Hearn/CWPA 2020)

Der var også nogle fotografier, som ikke vandt indenfor en bestemt kategori, men som, dommerne følte, fortjente en pris. Vi har udvalgt nogle af de bedste:

»It’s a mocking bird.« Isfuglen har ikke meget tilovers for mennesker og deres regler. Eller måske kan den bare ikke læse. (Billede: Sally Lloyd-Jones/CWPA 2020)

»I had to stay late at work.« Denne sydlige søelefants søforklaringer imponerer tydeligvis ikke hans mage. (Billede: Luis Burgueño/CWPA 2020)

»Fun for all ages.« Der er tilsyneladende ingen grænser for hvad man skal finde sig i som forældre, heller ikke hos grå languraber. (Billede: Thomas Vijayan)

Annonce

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om, hvorfor denne 'sort hul'-illusion narrer din hjerne.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk