NASA-chef: Faren for meteornedslag skal tages mere alvorligt
Kilde: 
01 maj 2019

Meteorer skal tages alvorligt, da de udgør en alvorlig trussel mod jorden. En trussel, der ikke bliver taget alvorligt nok på nuværende tidspunkt. 

Sådan lød advarslen fra Jim Bridenstin, der er chef for den amerikanske rumfartsorganisation NASA, da han tirsdag afholdt en tale til en konference i Washington D.C.  

Det skriver CNBC. 

»Det her handler ikke om Hollywood, det handler ikke om film, det handler ultimativt om at beskytte den eneste planet, hvor vi lige nu ved, at der bor liv,« advarede Jim Bridenstin.

LÆS OGSÅ: Forsker: »Vi er blevet ramt af asteroider før – og vi vil blive ramt igen«

Under konferencen henviste han blandt andet til, at en meteorit i 2013 eksploderede over den russiske by Chelyabinsk. 

Ifølge Jim Bridenstin indeholdt meteoritten »30 gange så meget energi som atombomben ved Hiroshima.«

1.500 mennesker kom til skade under eksplosionen.

Bridenstin afslørede endnu et opsigtvækkende fund, da NASA blot 16 timer efter meteoritten ramte, opdagede et større objekt havde retning mod Jorden. 

LÆS OGSÅ: Hvor forsvinder meteorerne hen, når de brænder op i atmosfæren?

Det nåede imidlertid aldrig så langt - men Jim Bridenstine fortalte ifølge CNBC, at begivenheder som disse ikke nødvendigvis er unikke. 

Videnskabelige modeller har tidligere forudsagt, at meteoreksplosioner som den over Rusland finder sted med omtrent 60 års mellemrum, men inden for det seneste århundrede har der været tre ifølge Jim Bridenstin. 

Under konferencen opfordrede han til et internationalt samarbejde, og på Videnskab.dk har vi beskrevet, hvordan NASA og andre rumorganisationer i denne uge simulerer, hvad man skal gøre, hvis en kæmpe asteroide har kurs mod Jorden.  

Der arbejdes ifølge Jim Bridenstin og CNBC på løsninger, men på konferencen var han klar i mælet: Man er langt fra i mål.

nan 

LÆS OGSÅ: Sådan opdages farlige asteroider med kurs mod Jorden

LÆS OGSÅ: Se billederne: Dødningehoved-asteroide flyver forbi Jorden

LÆS OGSÅ: 110 år efter ødelæggende Tunguska-asteroide: Jordens forsvarsplan er lagt

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.