Kort nyt

Kort nyt

Kort nyt er citathistorier, der er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

Forskere finder kokain, ketamin, pesticider og medicin i tanglopper

Annonce:

Tanglopper på kokain og ketamin. Sikke en fest.

Dyrelivet i de britiske floder flyder med stoffer og andre typer kemisk forurening, skriver King’s College London i en pressemeddelelse.

Forskere fra King’s College London har i samarbejde med University of Suffolk for første gang undersøgt, hvordan dyrelivet i britiske floder eksponeres for forskellige former for mikroforurening.

LÆS OGSÅ: Forskere om flod-forurening: Ål er høje på kokain

Gennem prøver af forskellige dyr, herunder tanglopper og i nogle tilfælde insekter, fra 15 andre flodsteder i den sydøstengelske region Suffolk kan forskerne konkludere, at det står skidt til.

Forskerne fandt således kokain i alle 15 prøver, mens andre stoffer som ketamin, pesticider og forskellige typer af medicin også i vid udstrækning blev fundet.

»På trods af at koncentrationerne var lave, var vi i stand til at identificere stoffer, der kan være skadelige for miljøet og kan true dyrelivet, hvilket er helt afgørende,« fortæller postdoc ved King’s College London Thomas Miller, der ledte studiet, ifølge pressemeddelelsen.

Annonce:

LÆS OGSÅ: Mikroplast: 10 ting, du bør undgå for at redde havene

Hvorvidt sporene af kokain og andre stoffer er særligt for regionen Suffolk, eller om det er et generelt problem i hele Storbritannien – og andre lande – vides endnu ikke, men det er et overset problem, fortæller Nic Bury, professor i økotoksikologi, som er læren om, hvordan miljøgifte spredes, ved University of Suffolk:

»Påvirkningen fra ‘usynlig’ kemisk forurening på dyrelivets helbred har brug for mere fokus i Storbritannien, da politiske fremgangsmåde kan drage nytte af studier som disse,« siger han i pressemeddelelsen.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Environment International.

LÆS OGSÅ: Forurenet vand gør sæden slap

LÆS OGSÅ: Smartphone-sensor kan opspore beskidt vand

fghs

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts