Se Jorden gennem Saturns ringe
Cassini har taget et enestående billede af Jorden og vores to naboplaneter, som de ses gennem Saturns ringe.

Her ses billedet af Jorden, Mars og Venus taget af Cassini-rumsonden. (Kilde: NASA/JPL).

Rumsonden Cassini har taget et enestående billede af Jorden, Mars og Venus gennem Saturns ringe. Billedet er taget, som det ville se ud, hvis vi mennesker kunne se dette syn med det blotte øje.

Dette billede er en mosaik, der er sammensat af 141 vidvinkel-billeder, hvor vi tidligere på året har vist billedet af Jorden som en lille blå prik. Dette billede var kun muligt at tage, da Cassini lå bagved Saturn, der så skyggede for Solens lys.

Det kan være svært at se de tre planeter på dette billede, og derfor har forskere taget en række nærbilleder af hvert område, så de kan zoome ind på disse billeder og se fx detaljerne i Saturns ringe.

Titan-månens har et flydende hav af metan

Cassini-rumsonden, der har taget dette billede, blev opsendt fra Jorden i 1997 og nåede ud til ringplaneten, hvor den siden har været i kredsløb i juli 2004.

Med om bord havde Cassini landeren Hyugens, der landede på Saturns måne Titan. Titan har en tyk atmosfære samt et flydende hav af metan, et molekyle der kun findes som gas i naturen på Jorden.

Lyt på Videnskab.dk!

Hver uge laver vi digital radio, der udkommer i form af en podcast, hvor vi går i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden. Du kan lytte til den nyeste podcast i afspilleren herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde vores podcasts i iTunes og afspille dem i Apples podcast app. Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundClouds app.
Du kan se alle vores podcast-artikler her eller se hele playlisten på SoundCloud