NASA knuser 2012-profetier
Teorierne, om hvordan Jorden går under i 2012, er og har været mange. I denne video gennemgår NASA den ene vilde dommedagsteori efter den anden og skyder dem ned - en efter en.

I december 2012 skulle den Mayanske kalender efter sigende slutte, og det har fået mangt en konspirationsteoretiker til at spekulere over, hvorvidt Jorden så mon går under - og i så fald, hvordan?

Dommedagsprofetierne har været, og er til stadighed, mange, og de er svære at skyde ned, da ingen har definitive beviser for, hvad der kommer til at ske.

Hvad skal der ske i 2012?

Nogle mener, at der kommer en kæmpe solstorm, andre at en stor planet er på vej imod os og kommer til at ramme Jorden med høj fart i slutningen af 2012 (læs mere om Planet X), og andre igen mener, at planeterne kommer til at placere sig på en lige linje, og at det vil påvirke tidevandet på Jorden.

Hvis du har svært ved at finde rundt i de mange teorier - eller bare gerne vil have nogle hardcore facts at slynge over middagsbordet - så se med i denne video fra NASA, hvor alle dommedagsprofetierne bliver skudt i jorden en efter en.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs her om, hvordan forskerne tog billedet af atomerme.