Afsindigt flotte billeder: Bakterier skal inspirere arkitekter
Bakterier kan andet end at gøre dig syg. De kan for eksempel være en fryd for øjet – og inspirere arkitekter i deres arbejde. Se de flotteste bakteriebilleder i galleriet her.

Fernan Federici er forsker ved University of Cambridge, hvor han arbejder på at knipse processen af bakteriers udvikling.

Bakterier kan vokse ved hæsblæsende hastigheder og kan fordoble deres celleantal på blot fire minutter. Det er dog ikke kun bakterier, som Fernan Federici har øje for. Planteceller har på samme måde som bakterier et meget særegent udseende, som er værd at kaste et blik eller to på.

Læs også: Danskere skaber gennembrud i forståelsen af bakterier

Inspiration for designere og arkitekter

Ikke nok med at tage billeder af bakterierne og plantecellerne interesserer Fernan Federici sig også for matematikken bag de flotte mønstre – og ikke mindst, hvordan designere kan bruge dem.

»Vi udvikler metoder til at indarbejde syntetisk biologi i arkitekt design-studier og lærer dem nye processer for design ved hjælp af biologien,« siger han ifølge gizmodo.com.

Det arbejde kommer der nogle meget flotte og spektakulære billeder ud af, som du kan se her i artiklen, hvor vi viser Fernan Federicis 10 flotteste skud.

Hvis du vil se flere billeder, kan du besøge hans profil på Flickr her.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk