Videnskab.dk lancerer gratis nyhedsbrev om krop og sundhed
Nyhedsbrevet lander i din indbakke én gang om ugen og giver overblik over ugens historier om sundhedsforskning.
krop sundhed helbred motion mad drikke behandling forebyggelse medicin

Få tilsendt den nyeste, evidensbaserede viden om kost, motion, sygdomme, behandlinger og kroppens mysterier. (Foto: Shutterstock)

Få tilsendt den nyeste, evidensbaserede viden om kost, motion, sygdomme, behandlinger og kroppens mysterier. (Foto: Shutterstock)

På både sociale og i traditionelle medier vrimler det med historier om lovende behandlinger, nye kostråd og gamle myter om kroppen. Det kan være svært at følge med og ikke mindst sortere i fup og fakta.

Derfor vil Videnskab.dk nu give dig overblikket tilbage. Vi lancerer et ugentligt nyhedsbrev, der indeholder de seneste syv dages historier om krop og sundhed fra Videnskab.dk og andre troværdige medier, vi vælger at citere.

Nyhedsbrevet bliver udsendt via email og er gratis. Du kan allerede tilmelde dig nu, og første udgave bliver sendt til din mailboks i begyndelsen af november.

Bliv opdateret og overrasket

Nyhedsmailen vil indeholde den nyeste, evidensbaserede viden om en bred vifte af helbredsrelaterede emner, så du både bliver klogere, opdateret og overrasket.

Der vil være noget for dig, uanset om du interesserer dig for motion, kost, hjernen, sex eller stoffer. Vi dykker ned i de små celler og undersøger kroppens store mysterier. Og vi går kritisk til nye studier om forebyggelse, medicin og behandlinger af både kendte og sjældne sygdomme.

Alt sammen i et letforståeligt sprog. Og med en ambition om ikke blot at orientere, men også at give dig værktøjerne til selv at kunne gennemskue, om noget er sund viden eller ej - helt i tråd med det nye Evidensbarometer og vores guide til sundhedsnyheder kaldet 'Videnskab.dk's manifest'.

LÆS OGSÅ: Videnskab.dk's nye Evidensbarometer hjælper dig med at afkode nyheder om sundhed

LÆS OGSÅ: Videnskab.dk lancerer YouTube-kanal om sundhed

Videnskab.dk's nyhedsbreve

Videnskab.dk er Danmarks førende medie inden for videnskabsjournalistik. Vi skriver gratis nyheder om dansk og international forskning i et sprog, hvor alle kan være med.

Alle vores egne artikler er fakta- og citattjekket af forskerne, der deltager. Vi går nemlig meget højt op i, at vores artikler er faktuelt korrekte, så du også kan bruge dem til opgaver eller til at afgøre tvister.

Vi udbyder fem forskellige, gratis nyhedsbreve, du kan tilmelde dig ved at klikke her.

 • Nyheder fra Videnskab.dk
  Udsendes 6 dage om ugen med døgnets videnskabsnyheder (alle emner).
 • Krop & Sundhed
  Udsendes 1 gang om ugen (første gang i efteråret 2019) og samler den nyeste viden om kost, motion, sygdomme, behandlinger og kroppens mysterier.
 • Red Verden
  Lørdag eftermiddag får du historier om, hvordan forskere løser Jordens største problemer.
 • Forskerzonen
  Udsendes 1 gang om ugen. Viden formidlet af forskerne selv.
 • Center for Faglig Formidling
  Udsendes cirka 1 gang om måneden og indeholder nyt om faglig formidling og videnskabsjournalistik samt netværksmøder og andre tilbud fra centeret.

Videnskab.dk's manifest

Videnskab.dk har eksisteret i over 10 år. Vi er selv blevet meget klogere på forskning og videnskabsjournalistik undervejs, og nu deler vi vores viden i et manifest med fem artikler.

Hver artikel giver gode råd til, hvad du skal kaste et kritisk blik på, hvis du vil vurdere troværdigheden af en historie om forskning, som du er stødt på i medier eller på Facebook.

De fem artikler finder du her:

Du kan også læse manifestets intro, hvis du er i tvivl om, hvorfor de her artikler er lavet.

LÆS OGSÅ: 10 års erfaring har gjort Videnskab.dk's artikler særlige på 10 punkter

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om det anderledes Danmarkskort og flere tal om arealet her.