Nyt studie: Sex giver sjældent hjertestop, men mænd er mest udsatte

Annonce:

Sex kan få pulsen op i de fleste. Men hvis du frygter for, om akten ligefrem indebærer en risiko for akut hjertestop, kan du tilsyneladende ånde lettet op – især hvis du er kvinde.

Selvom risikoen er yderst lav, konkluderer en amerikansk undersøgelse nemlig, at mænd er mere udsatte for akut hjertestop under sex end kvinder. Det skriver medpagetoday.com.

Det såkaldte Orgeon Sudden Unexpected Death Study har undersøgt 4.557 tilfælde af akutte hjertestop i Portland-omegnen i den amerikanske stat Oregon.

Kun 34 af tilfældene fandt sted i forbindelse med sex – enten under selve samlejet eller umiddelbart efter. 94 procent af ofrene var mænd.

Martha Gulati, der er læge og chefredaktør for American College of Cardiology’s CardioSmart.org, advarer om, at sex særligt kan udløse et akut hjertestop »efter et solidt måltid eller alkoholindtag eller sex med en ikke-gift partner. For mænd vil det som regel sige en elsker« siger hun til medpagetoday.com.

Gulati understreger dog, at risikoen er meget lav, og at de fleste mennesker overvurderer, hvor meget arbejde, de faktisk udfører under sex. For de fleste svarer anstrengelserne ifølge den amerikanske læge til at gå 3 km/t på fladt underlag.

mdm

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts