Gwyneth Paltrows firma vinder pris for årets værste pseudovidenskab
Kilde: 
18 oktober 2017

Gwyneth Paltrows selverklærede livsstilsvirksomhed, 'Goop', har vundet den tvivlsomme ære af årets værste pseudovidenskab.

Goop har blandt andet gjort sig fortjent til prisen ved at sælge såkaldt healende plastre og ved at anbefale jade-æg i skeden som en form for 'spirituel udrenselse'.

Det er det britiske magasin The Skeptic Magazine, der har uddelt prisen med det velvalgte navn 'Den Rustne Ragekniv'.

Som den hurtige læser måske har fanget, er prisen opkaldt efter 'Ockhams ragekniv': Det videnskabelige princip om, at den mest sandsynlige hypotese er den, der bygger på færrest antagelser.

sceptic magazine gwyneth paltrow rusty razor award

Statuetten er selvfølgelig udformet som en rusten 'barberskraber', der på engelsk har samme navn som en ragekniv. (Foto: the Sceptic magazine)

»Når der er så mange problemer, der påvirker folkesundheden i dag – mæslinger og kighoste på grund af faldende vaccinationsrater for eksempel – så er det en skam, at mange mennesker foretrækker at tænke på deres yonier [Goops foretrukne ord for skede, red.] i stedet for at beskæftige sig med den evidensbaserede virkelighed,« siger Deborah Hyde, der er redaktør på The Skeptic, til Gizmodo.co.uk.

Goop er angiveligt blevet inviteret til at komme og hente prisen, der blev uddelt i Manchester i lørdags, men ingen fra livsstilsmærket har reageret på invitationen.

mdm

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.