Om forfatteren

Peter Hyldgård

Tidligere redaktør på Videnskab.dk. Siden 2019 selvstændig konsulent i forskningskommunikation

Eksamenspapiret siger cand.scient. i biologi fra Københavns Universitet. Men mit c.v. siger 20 års arbejde som journalist, redaktør og faglig formidler på så forskellige steder som Dagbladet Information, Københavns Universitet, Miljøministeriet m.fl.Var med til at starte Videnskab.dk og arbejdede i de første år i det redaktionelle maskinrum som nyhedsredaktør.Efter flere år som leder af Center for Faglig Formidling arbejder jeg nu som selvstændig konsulent med at skabe mere evidensbaseret forskningsformidling i Danmark og deltager i mange typer formidlings- og udviklingsprojekter rundt om i landet.Desuden afholder jeg kurser og workshops for forskere og fagfolk i kommunikation og forskningsformidling.

.button {
background-color: #2c303d;
border: none;
color: white;
padding: 15px 32px;
text-align: center;
text-decoration: none;
display: inline-block;
font-size: 16px;
margin: 4px 2px;
cursor: pointer;
font-family: "Open Sans",sans-serif;
width: 100%;

}
a.button{
color: #FFFFFF;
}
a.button:hover{
background-color: #6d7695;
}

Læs mere her: sciencecom.dk

25 år med hiv

TEMA: I år er det 25 år siden, at hiv-virus første gang blev identificeret. Et nyt tema på videnskab.dk følger det potente virus ind i cellerne og tilbage i historien.

I år er det 25 år siden, at hiv-virus første gang blev identificeret i et laboratorium i Frankrig.

På FN's topmøde om hiv/aids i New York har eksperter, forskere og politikere netop gjort status for bekæmpelsen af sygdommen - og det ser ikke for godt ud:

Siden opdagelsen af hiv-virus er mere end 25 millioner mennesker døde af aids, og sygdommen spredes stadig med stor kraft i blandt andet Afrika og Østeuropa. Alene sidste år døde mere end to millioner af aids og FN anslår at op mod 33 millioner er inficeret med hiv.

I dag kan hiv-virus holdes nede, hvis patienten får den rigtige behandling, men det er en svær modstander for de forskere, der stadig leder efter en kur eller en vaccine.

Videnskab.dk følger i et nyt tema efter det potente virus - ind i cellerne og tilbage i tiden - og vi hører historien om politikerne, der svigtede.

Og så stiller vi spørgsmålet: Hvorfor er hiv og aids så svære at bekæmpe?

TEMA: 25 år med hiv

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts