Teenage-sex smadrer hjernen på hamstre
Kilde: 
02 december 2011

Ny forskning viser, at sex i teenage-årene kan påvirke hjernens udvikling og dermed humøret i voksenalderen – i hvert fald hos hamstre, skriver LiveScience.com.

Undersøgelsen – der blev udført på hamstere af forskere fra Ohio State University College of Medicine – afslører, hvordan sociale oplevelser i løbet af ungdomsårene, hvor hjernen stadig er under udvikling, kan have store konsekvenser.

De dyr, der parrede sig tidligt i livet, havde højere niveauer af depressive adfærd, ændringer i hjernen og mindre reproduktive væv end dem, der først havde samleje senere i livet, eller slet ikke havde sex.

»At have en seksuel oplevelse tidligt i livet er ikke uden konsekvenser,« siger medforfatter på undersøgelsen, John Morris, en ph.d.-studerende i psykologi ved Ohio State University.

Morris og hans kolleger advarer dog imod, at undersøgelsen bliver brugt som begrundelse for, at teenagere skal holde sig væk fra sex. Forskningen er udført på hamstere, og det er ikke sikkert, at den samme konklusion vil holde for mennesker. Der er behov for mere forskning, før vi kender virkningerne af menneskers sex i pubertetsårene.

Læs også: Unge bliver lettere afhængige af stoffer

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.