Smukke mennesker får os til at snakke
Kilde: 
05 februar 2013

Man er mere tilbøjelig til at samarbejde under et interview, hvis den person man bliver interviewet af, ser godt ud. Det har danske forskere fundet frem til ifølge SFI (Det nationale forskningscenter for velfærd).

Mads Meier Jæger fra SFI og København Universitet har undersøgt intervieweres tiltrækningskraften ud fra fire parametre: ansigtets tiltrækningskraft, stemmens tiltrækningskraft, BMI (Body Mass Index) og højde.

Han fandt frem til, at der er større sandsynlighed for, at man vil samarbejde under et interview, hvis man bliver interviewet af en person med lavt BMI og tiltrækkende ansigt. Hvis man samarbejder under interviewet, ser det ikke ud til, at den fysiske tiltrækningskraft har nogen betydning for, om man synes, det er et behageligt interview. 

Studiet konkluderer desuden, at interviewerens personlighed spiller en stor rolle. Det bliver påpeget, at tiltrækkende personer sandsynligvis besidder større selvtillid og åbenhed. Bliver man interviewet af en åben og selvsikker person, er man måske mere samarbejdsvillig.

Læs også:

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.