Sådan steger du påskelammet perfekt
01 april 2015

KORT NYT FRA DANMARK:

Vinteren er på retræte, og forårets farvestrålende blomster spirer overalt omkring os. Det er endelig blevet påske, og her kan kun én ting spolere påskemiddagen: En tør og grålig lammesteg.

Verdens største forskningscenter for kød, Danish Meat Research Institute på Teknologisk Institut, giver derfor nu i en pressemeddelelse deres råd til, hvordan du tilbereder en lammesteg, der er en mesterkok værdig.

1. Hvis lammestegen er frossen, er det en god idé at lade den tø langsomt op i køleskabet. Det giver mindst svind.

2. Langtidstegning giver det mest møre og saftige kød. Lammekøller på 1-1½ kilo skal steges i cirka 2½ til 3 timer ved 100 grader.

3. Det er vigtigt at bruge stegetermometer, da stegen hurtigt kan gå fra rosa til gennemstegt. Husk at måle flere forskellige steder i stegen. Temperaturen er lavest i midten.

4. Her er nogle intervaller for stegens temperatur, der sikrer, at du får lammet til at blive lige, som du vil have det:

  • Rosastegt:  62 – 65 grader
  • Graduering af rosa: 65 - 68 grader
  • Gennemstegt: 70 - 72 grader

5. Det er en myte, at lammet skal hvile efter stegning. Det har ingen effekt på, hvor mør eller saftig lammestegen ender med at blive. Til gengæld giver et lille hvil kødet en mere ensartet farve.

Videnskab.dk ønsker dig en glædelig påske og en lammekølle i verdensklasse.

Læs også:

Ny viden om stege- og bageprocesser

Sådan koger du dit æg perfekt

Hvorfor falder påsken, som den gør?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
il

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.