P-piller ændrer kvinders sexlyst
Kilde: 
19 november 2014

Hvis du er kvinde og gerne vil være tilfreds med din partner, så kan det måske en idé at holde en stabil præventionskur, hvis der er hormoner involveret.

Et nyt studie viser nemlig, at kvinder der ændrer på deres hormonelle præventionsrutiner under et forhold, oftere oplever en mindre seksuel tilfredshed med deres partner. Det skriver livescience.com.

De kvinder der brugte den samme præventionsbehandling, som da de startede forholdet, angav en højere grad af seksuel tilfredshed end kvinder, der havde ændret på deres præventionsbehandling.

Studiet viser også en sammenhæng mellem kvinders brug af hormonel prævention og deres ægteskabelige tilfredshed. Den afhænger af, hvor lækker partneren er. Kvinder der indledte et forhold mens de brugte hormonel prævention, blev mindre tilfredse med deres ægteskab efter de stoppede med at tage de præventive hormoner – men kun hvis deres mand var mindre attraktiv end gennemsnittet.

Omvendt gjorde sig gældende for kvinder, der var gift med mænd som var mere attraktive end gennemsnittet – de blev mere tilfredse med deres ægteskab efter de stoppede med at bruge hormoner.  

Effekten kan skyldes, at hormonerne progesteron og østrogen i hormonel prævention, såsom p-piller, påvirker kvinders fertilitet og dermed, hvad de er på udkig efter ved en partner. Tidligere undersøgelser har vist, at kvinder foretrækker partnere med et mere maskulint udseende, når de har ægløsning. Teorien er, at maskuline mænd har gode gener, som vil gavne kvindens børn, hvis hun skulle gå hen og blive gravid.

Undersøgelsen har fulgte 70 par i et år efter deres bryllup og 48 par i fire år efter deres bryllup. Parrene blev spurgt ind til brug af præventionsmidler samt deres seksuelle og ægteskabelige tilfredshed med hinanden. Mændenes tiltrækningskræft blev vurderet at upartiske bedømmere ud fra billeder af de deltagende mænd.

Studiet er publiceret i tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences.

Læs også: 

Sådan dyrker vi sikker sex i fremtiden

P-pillen gjorde kvinder løsere på tråden

Ny opdagelse kan føre til p-piller for mænd

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

ssm

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.