Mennesket har indtaget stoffer i tusinder af år
Kilde: 
04 februar 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

Et spansk studie har indsamlet dokumentationer og tidligere undersøgelser fra hele verden, der viser, at mennesket har indtaget psykedeliske stoffer i tusinder af år blandt kulturer på hele jordkloden, skriver livescience.com

»Det her nye studie samler data fra hele verden, der viser en tidlig indtagelse af gærede drikke og planter, man udvinder stoffer fra. Studiet giver en ubestridt dokumentation på udnyttelsen af planternes narkotiske egenskaber,« siger lektor Elisa Guerra-Doce fra universitetet i Valladolid, Spanien.

Studiet har gennemgået beviser, der for eksempel viser rødlige pletter på tænder fra opgravede menneskerester, som indikerer brugen af den såkaldte betel-plante til narkotisk brug. Derudover er der også fundet pollen-rester fra den hallucinerende San Pedro-kaktus i sydamerikanske huler, så langt tilbage som 8.600 år før vores tidsregning.

De ældste piber til rygning af hallucinerende planter, der er blevet fundet i Nordamerika, er fra omkring 2.000 år før vores tidsregning. Studiet understreger dog, at nogle af dem også sagtens kunne være blevet brugt til helt almindeligt tobak.

Studiet er publiceret i Time and Mind: The Journal of Archaeology, Consciousness and Culture. 

Læs også:

Hallucinerende stoffer til kræftpatienter

Forskning i psykedeliske stoffer vokser eksplosivt

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

rs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.