Mænd og kvinder reagerer forskelligt på redigerede dating-billeder
12 maj 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

Dating-siderne og Tinder app'en flyder over med photoshoppede glansbilleder af det modsatte køn, og det kan være svært at gennemskue, hvad der er virkelighed, og hvad der for altid vil forblive en virtuel fantasi.

Nu har et hold forskere fra the University of Connecticut undersøgt, hvordan henholdsvis mænd og kvinder opfatter de polerede ansigter.

Studiet viser, at kvinderne finder redigerede billeder af mænd både mere attraktive og mere tillidsvækkende. Mændene er enige i, at redigerede kvindeansigter er mere attraktive, men når det kommer til troværdigheden, finder de redigerede billeder mindre tillidsvækkende. Det betyder dog ikke, at de er afvisende over for en date, skriver scienceworldreport.com.

»Tillid er en vigtig del af ethvert forhold, og det spiller helt sikkert en vigtig rolle i smedningen af nye sociale bånd i datingsammenhæng. Alligevel fandt vi en interessant sammenhæng mellem attraktivitet og tillid hos mænd, der så på kvindelige profilbilleder. Mænd fandt de mere redigerede og dermed også mere attraktive billeder mindre tillidsvækkende,« siger hovedforfatteren til studiet Rory McGloin til scienceworldreport.com.

I alt har studiet involveret 305 heteroseksuelle deltagere i alderen 17-36, som har fået til opgave at vurdere fire forskellige billeder af den samme kvinde eller mand. Disse billeder steg gradvist i niveauet for retouchering, og resultaterne bygger på deltagernes individuelle vurderinger af hvert enkelt billede.

Læs også:

Mænd snyder mest ved netdating

Sunde mænd og glade kvinder - elitens selvfremstilling på nettet

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

sbv
 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.