Lemurer har ekstremt store testikler
Kilde: 
16 juli 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

Av. Det må næsten være det første, man tænker, når man får at vide, at en lemur fra Madagaskar har så store testikler, at det for et menneske ville svare til at rende rundt med to grapefrugter mellem benene. Det skriver LiveScience.com.

Ny forskning viser, at lemuren har de største testikler i forhold til kropsvægt end nogen andre primater.

Lemuren blev første gang opdaget og fik sit navn (Mirza zaza) i 2005, og dengang vidste forskerne ingenting om dens kost eller livsstil. I dag er dyret på listen over truede dyr hos International Union for Conservation of Nature (IUCN).

»For at lave effektive bevaringsindsatser, er vi nødt til i det mindste at vide en lillebitte smule om det, vi prøver at bevare,« siger Christop Schwitzer, som er direktør for bevaring ved Bristol Zoological Society, England, og en af forskerne bag det nye studie.

Mirza zaza er også kendt som den ’nordlige kæmpe mus-lemur’ og kan vokse til at veje 300 gram. De er kun aktive om natten, hvilket gør det til en udfordring at studere dem.

Studiet viste, at lemurerne havde en gennemsnitlig testikelstørrelse på 15,48 cm3. Det er otte gange større, end man ville forvente at se hos en normal lemur. Til sammenligning er de største testikler hos mennesker omkring 18 cm3.

Studiet er publiceret i American Journal of Physical Anthropology.

Her bliver Mirza Zaza's testikler målt. (Foto: Melanie Seiler)

Læs også:

Græshoppe har verdens største testikler

Hvorfor er mine testikler så sarte?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

cpp

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.