Kvindes overdrevne brug af tandtråd gav infektion i knæet
Kilde: 
25 august 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

En kvinde i Wisconsin i USA ankom for nylig til skadestuen med gåsehud og smerter i et meget hævet knæ. Hun havde fået en slem infektion i knæet, og lægerne kunne ikke finde ud af, hvordan hun havde fået den. Det skriver LiveScience.com.

Da lægerne undesøgte knæet fandt de en bakterie kaldet Streptococcus gordonii, som normalt findes i munden. Fundet gav ikke meget mening for lægerne, indtil kvinden fortalte, at hun var begyndt at bruge  tandtråd meget omhyggeligt, og det fik tit hendes gummer til at bløde.

Lægerne fandt det derfor sandsynligt, at bakterien havde spredt sig fra munden, gennem blodstrømmen og ned til knæet. Kvinden var nemlig blevet opereret i knæet fem år tidligere, og havde et implantat i det inficerede knæ.

»Denne bakterie lever i munden, men læger fandt den et sted, hvor vi ikke normalt ser den, i knæleddet,« siger Dr. Ala Dababneh, Infektionslæge ved Mayo Clinic i Minnesota og medforfatter til rapporten om fundet af bakterien.

Det er første gang, man har forbundet brug af tandtråd med en S. Gordonii-infektion i et kunstigt knæ i USA, og fundet er publiceret i tidsskriftet BMJ Case Reports.

Læs også:

Bakterier hjælper dig til nul huller

Rygning ødelægger mundens immunforsvar

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ams

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.