Forskere identificerer depressions- og bekymringsgener
Kilde: 
20 april 2016

KORT NYT FRA UDLANDET

190 internationale forskere – heriblandt professor Torben Hansen fra Københavns Universitet – har i det største studie i adfærdsgenetik identificeret en række gener, der har betydning for vores mentale velvære. Det skriver Sciencedaily.com.

I deres studie har de blandt andet fundet to genvarianter, som kan kædes sammen med symptomer for depression og 11 genvarianter, der kan have betydning for, hvor meget du lader dine bekymringer styre din hverdag. Desuden fandt forskerne også tre gener, der kan knyttes sammen med, hvor glad og tilfreds du er med dit liv.

Forskerne har ifølge Sciencedaily.com fundet disse gener ved at analysere genomerne fra 298.420 personer.

»Vi fandt, at de fleste af de genvarianter, der var associeret med symptomer på depression eller bekymringer, også kunne linkes til den individuelle følelse af velvære og vice versa,« siger Daniel Benjamin, der er medforfatter på studiet og lektor ved Center for Economic and Social Research under University of Southern California, til Sciencedaily.com.

Han forklarer dog, at selvom man skulle have disse gener og i den rigtige variant, så er det ikke ensbetydende med, at de kan afgøre, om man får en depression.

»Generne er kun én faktor, der kan påvirke de her psykiske træk. Miljøet er mindst lige så vigtigt, og det påvirker genernes effekt,« siger han til Sciencedaily.com.

Forskernes studie er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Nature Genetics.

Læs også:

Dine gener kan gøre dig psykisk syg

Depression, ADHD og autisme deler gener

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.