Elektricitet gør dig mere kreativ
Kilde: 
17 april 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

Hvis du har svært ved at få nye idéer, kan det være, at du har brug for få tilført en lille smule elektricitet til hjernen.

Amerikanske forskere har i hvert fald vist, at en elektrisk strøm med en frekvens på 10 hertz styrker hjernens naturlige alfabølger og deraf øger kreativiteten, skriver ScienceDaily.

I forsøget fik 20 raske voksne i to omgange sat elektroder på hovedet. Den ene gang fik de sat strøm til hjernen i fem minutter, inden de lavede Torrance Test of Creative Thinking, der er en udbredt kreativitetstest. Den anden gang fik de strøm under hele den 30 minutter lange test.

Det viste sig, at forsøgspersonerne gennemsnitligt scorede 7,4 procent flere point, når de fik strøm under hele testen.

»Det er en ret stor forskel, når det kommer til kreativitet. Flere af forsøgspersonerne viste utrolige forbedringer i deres kreativitet,« siger Flavio Frohlich, der er adjunkt ved University of North Carolina School of Medicine i USA.

Flavio Frohlich er hovedforfatter på den videnskabelige artikel om undersøgelsen, der er publiceret i tidsskriftet Cortex.

Forskerne undersøgte også effekten af strøm med en højere frekvens, men det havde ingen effekt på kreativiteten. Derfor mener de, at det er stimuleringen af alfabølgerne, der ligger i frekvensområdet 8-13 hertz, der øger kreativiteten.

De er nu gået i gang med at undersøge, om lignende elektrisk stimulans kan hjælpe patienter med depression.

»Vi tror, at det at styrke alfabølgerne muligvis kan være en meningsfuld, skånsom og billig behandling for dem – på samme måde som det øgede kreativiteten hos raske forsøgspersoner,« siger Flavio Frohlich.

Han advarer dog imod, at folk bruger metoden til at øge deres kreativitet i dagligdagen.

»Vi ved ikke, om der er negative helbredseffekter på langt sigt,« siger Flavio Frohlich.

Læs også:

En 'morfar' styrker din kreativitet

Strøm til hjernen kan kurere depression

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

js

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.