De bitre og sure smagsløg kan også smage salt
Kilde: 
14 februar 2013

Salt kan enten gøre god mad bedre eller fuldstændig ødelægge aftensmaden i for store doser. Nu har forskere løst gåden om, hvorfor for meget salt kan giver en dårlig smag. Det skriver ScienceNews.

De har påvist, at store mængder salt får de bitre og sure smagsdetektorer til at slå ud.

Hos mus, der ikke har hverken sure eller bitre smagsløg, er salt udelukkende lækkert. Selv med saltkoncentrationer ligeså høje som i havvand, var musene vilde med smagen. Det rapporterer forskere i tidsskriftet Nature.

Forskerne ved endnu ikke, hvordan salt påvirker de sure og bitre smagsdetektorer, men forskningen peger i retningen af, at salt har indflydelse på flere dele af vores smagsceller.

Læs også på Videnskab.dk:

Kan man smage forskel på rødvin og hvidvin?

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.