Cannabis-brugere har flere falske minder
Kilde: 
22 april 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

Brugere af cannabis har en dårligere hukommelse, og de er mere tilbøjelige til at mindes oplevelser, der i virkeligheden aldrig har fundet sted, skriver ScienceDaily.

Konklusionen bygger på en undersøgelse foretaget af forskere fra The Autonomous University of Barcelona samt hospitalerne Sant Pau og Bellvitge.

Forskerne bad en gruppe faste cannabis-brugere og en kontrolgruppe bestående af raske ikke-brugere om at huske en række ord.

Få minutter efter fik de vist en ny liste med de samme ord, men denne gang var der også kommet en række nye ord med på listen. Nogle af de nye ord havde samme betydning som ordene på den originale liste.

Alle forsøgsdeltagerne blev bedt om at udpege de ord, der optrådte på den originale liste. Det viste sig, at cannabis-brugerne i højere grad end kontrolgruppen troede, at de nye ord, der i betydning lignede de originale ord, også havde stået på den originale liste.

MRI-skanninger afslørede også, at cannabis-brugerne havde lavere aktivitet i de dele af hjernen, der er relateret til hukommelsen, selvom brugerne ikke havde taget rusmidlet i en måned før undersøgelsen.

Hjerneskanningerne viste desuden, at jo mere cannabis forsøgsdeltagerne havde brugt i løbet af deres liv, jo mindre var aktiviteten i hippocampus, der spiller en vigtig rolle for hjernens evne til at lagre minder.

Undersøgelsen er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Molecular Psychiatry.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

js

Læs også:

20 års forskning: Så skadelig er cannabis

Vidneudsagn bliver ødelagt af falske minder

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.