Om forfatteren

Marie Barse

Journalist

Skriv til mig hvis du har en idé til en historie mb@videnskab.dk. Måske har du hørt om noget ny spændende forskning, som vi bør skrive om.
Eller du har tænkt over en problemstilling eller har en undren, som du godt vil se forskningens mulige svar på.
Ud over at være skrivende journalist er jeg redaktør på vores store tema om forskning i interventioner.
Jeg er desuden tilknyttet Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling, hvor jeg laver podcast i samarbejde med vores forskellige samarbejdspartnere, løser skriftlige kommunikationsopgaver og afholder kurser i forskningsformidling og kritisk videnskabsjournalistik.

Spørg Videnskaben

Spørg Videnskaben

Spørg Videnskaben er Videnskab.dk’s læserbrevkasse. Her kan du stille spørgsmål til forskerne om alskens emner - lige fra sjove bynavne og prutter til kvantecomputere og livets oprindelse. Du kan spørge om alt, men vi elsker især de lidt skøre spørgsmål, der er opstået på baggrund af en nysgerrig undren. Vi vælger de bedste spørgsmål og kvitterer med en Videnskab.dk-T-shirt. Indsend dit spørgsmål i formularen herunder, eller send det via mail til: sv@videnskab.dk

Hvad er mindst usundt: Nutella, honning eller marmelade?

Nutella er nøddepålæg, mørk chokolade er sundt, honning er et naturprodukt, og marmelade indeholder frugt. Men hvad er egentlig sundest at putte på sin egen eller børnenes rugbrødsmad. Spørg Videnskaben har talt med to forskere.

Selvom der er lidt nødder i nutella, er der tilsat så meget sukker, at produktet ikke kan betragtes som værende andet end slik. (Foto: Shutterstock)

Annonce: