Om forfatteren

Irene Petersen

Journalist

Jeg står for kommunikation, kurser og projekter på Videnskab.dk’s Center for Faglig Formidling.
Her arbejder vi med at udvikle den faglige formidling til gavn for Videnskab.dk’s redaktion men i høj grad også til gavn for forskningsmiljøerne i Danmark.
På vores kurser underviser vi forskere i at se de journalistiske vinkler i eget stof. Det er for mig en stor glæde, når forskerne selv opdager, hvor fantastisk mange spændende historier, selv de mest tørre emner kan gemme på.
Jeg er cand.mag. i historie og retorik fra Aarhus Universitet og har derudover tillægsuddannelsen i faglig formidling fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole.
Men vigtigst af alt har jeg arbejdet og lært om videnskab og journalistik på Videnskab.dk, siden jeg blev ansat som journalist i 2009. Jeg har skrevet nyheder om alt fra edderkopper til valgplakater og kemien i betonelementer men har nok personligt hang til det lidt mere finurlige stof fra kulturvidenskaberne.
Siden 2010 har jeg desuden været projektleder for nomineringer, læserafstemning og afvikling af prisoverrækkelse i forbindelse med Videnskab.dks læserpris til forskerne: 'Årets Danske Forskningsresultat'.

Danskhed er en moderne opfindelse

Først for 200 år siden, efter vi mistede Norge, var en rigtig dansker sådan en, der var født i Danmark, talte dansk og dyrkede dansk kultur. Datidens debat har sat spor i nutidens integrationsdebat, siger en historiker.

I begyndelsen af 1800-tallet begyndte en rigtig dansker at skulle tale dansk. Det var ikke længere nok at bo i den danske stat. (Foto: Shutterstock)

Annonce: