Quiz: Hvilken julemad er mest dansk?
Det er blevet 1. søndag i advent, pebernødder, guirlander og stearinlys indtager Danmark, og det skal da fejres! Videnskab.dk har lavet en julequiz, hvor du kan vinde den perfekte mandelgave.

Tid til jul, tid til quiz! Videnskab.dk bringer i julen en quiz hver uge. I denne omgang skal du blandt andet svare på, hvilken julemad der er mest dansk - and eller flæskesteg? (Foto: Colourbox)

Tid til jul, tid til quiz! Videnskab.dk bringer i julen en quiz hver uge. I denne omgang skal du blandt andet svare på, hvilken julemad der er mest dansk - and eller flæskesteg? (Foto: Colourbox)

Juletid er quiztid. 

Det synes vi i hvert fald på Videnskab.dk, så vi bidrager til julehyggen med fire quizzer i løbet af december - en til hver søndag i advent.

Og endnu bedre: Hvis du er både dygtig og heldig, kan du vinde mandelgaven eller en julegave til dig selv.

Efter hver quiz trækker vi lod blandt dem, der har svaret rigtigt på alle spørgsmålene. Så hvis du er den heldige type, kan du faktisk vinde fire gange. 

I første runde kan du vinde et Besserwisser-mini spil, en Videnskab.dk t-shirt eller den perfekte mandelgave: vælg mellem 'Hvorfor lugter mine egne prutter bedst' eller 'Hvad gør mest ondt: en fødsel eller et spark i skridtet' ,som er bøger med de allerbedste spørgsmål til Spørg Videnskaben.

Vi finder i alt seks vindere af denne quiz.

Læs dig frem til svarene

Hvis du synes, spørgsmålene er svære, skal der bare lidt flid til. Du kan nemlig læse dig frem til svarene i vores tidligere artikler på Videnskab.dk. Og vi er selvfølgelig i julestemning og har hjulpet lidt til: Du kan finde alle svarene til denne uges quiz under  ’relaterede artikler’ her på siden.

Men du skal huske at deltage inden fredag 4/12 kl 12, for der lukker vi for svar. Lige efter bliver der trukket lod om vinderne. 

Hvis ikke quizzen kan loades, kan du prøve at gå til det direkte link

Du kan se de rigtige svar under quizzen.

Svar: b,c,c,b,a,c,b,b

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.