Quiz: Hvilken julemad er mest dansk?
Det er blevet 1. søndag i advent, pebernødder, guirlander og stearinlys indtager Danmark, og det skal da fejres! Videnskab.dk har lavet en julequiz, hvor du kan vinde den perfekte mandelgave.

Tid til jul, tid til quiz! Videnskab.dk bringer i julen en quiz hver uge. I denne omgang skal du blandt andet svare på, hvilken julemad der er mest dansk - and eller flæskesteg? (Foto: Colourbox)

Tid til jul, tid til quiz! Videnskab.dk bringer i julen en quiz hver uge. I denne omgang skal du blandt andet svare på, hvilken julemad der er mest dansk - and eller flæskesteg? (Foto: Colourbox)

Juletid er quiztid. 

Det synes vi i hvert fald på Videnskab.dk, så vi bidrager til julehyggen med fire quizzer i løbet af december - en til hver søndag i advent.

Og endnu bedre: Hvis du er både dygtig og heldig, kan du vinde mandelgaven eller en julegave til dig selv.

Efter hver quiz trækker vi lod blandt dem, der har svaret rigtigt på alle spørgsmålene. Så hvis du er den heldige type, kan du faktisk vinde fire gange. 

I første runde kan du vinde et Besserwisser-mini spil, en Videnskab.dk t-shirt eller den perfekte mandelgave: vælg mellem 'Hvorfor lugter mine egne prutter bedst' eller 'Hvad gør mest ondt: en fødsel eller et spark i skridtet' ,som er bøger med de allerbedste spørgsmål til Spørg Videnskaben.

Vi finder i alt seks vindere af denne quiz.

Læs dig frem til svarene

Hvis du synes, spørgsmålene er svære, skal der bare lidt flid til. Du kan nemlig læse dig frem til svarene i vores tidligere artikler på Videnskab.dk. Og vi er selvfølgelig i julestemning og har hjulpet lidt til: Du kan finde alle svarene til denne uges quiz under  ’relaterede artikler’ her på siden.

Men du skal huske at deltage inden fredag 4/12 kl 12, for der lukker vi for svar. Lige efter bliver der trukket lod om vinderne. 

Hvis ikke quizzen kan loades, kan du prøve at gå til det direkte link

Du kan se de rigtige svar under quizzen.

Svar: b,c,c,b,a,c,b,b

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk