Videnskab.dk vil redde verden sammen med dig, kære læser.
Derfor har vi startet et initiativ på Facebook, hvor vi diskuterer med vores brugere, hvordan vi gennem forskning for eksempel kan komme tættere på en løsning af den globale klimakrise.
Som et led heri, skrev vi tidligere på ugen artiklen Kan atomkraft redde verden?, og nu tager vi diskussionen videre i den seneste udgave af vores ugentlige podcast.
Her diskuterer forskerne Bent Lauritzen, der er afdelingschef i Center for Nukleare Teknologier på DTU, og Eigil Kaas, der er professor i meterologi og klimadynamik på Niels Bohr Institutet i København, hvorvidt Danmark udelukkende skal satse på forskning i vedvarende energi som sol og vind - eller også bør inddrage atomkraft i spillet om at sænke CO2-udslippet.
Videnskab.dk udgiver en podcast om ugen.
Her er tre af de seneste podcasts fra Videnskab.dk:
»Vi har ud fra vores erfaringer fra Risø-værket opbygget en ekspertise (i atomkraft, red.), som på mange måder er unik og vil kunne bruges internationalt,« siger Bent Lauritzen eksempelvis i podcasten.
Men betyder det, at vi skal bruge den erfaring og være åbne overfor atomkraft, som en bærende kilde til klimavenlig energi?
Bliv klogere på det spørgsmål i podcasten.
Danmarks største rumprojekt, et 'nyt' organ og en opdigtet tvilling
Udover den glødende diskussion om atomkraft, har denne uge budt på følgende højdepunkter:
- ASIM er i rummet! Se eller gense opsendelsen af Danmarks største rumprojekt
- Nej, forskere har IKKE fundet et nyt organ
- Eske Willerslev har opdigtet sin tvillingebror
God lyttelyst!