Ugens podcast: Bør Danmark forske mere i atomkraft?
I denne uges podcast diskuterer to forskere Danmarks rolle, når det gælder forskning i klimavenlig energi. Skal vi satse på forskning i atomkraft, eller vindenergi? Lyt med.
atomkraft fordele ulemper skal danmark satse alternativ energi

Igennem historien har vi set, hvor galt det kan gå med radioaktivt affald fra atomkraftværker. Samtidig har vi en klimakrise, der kræver handling. Lyt med, når to forskere giver dig deres bud på, om vi bør sige JA eller NEJ til atomkraft. (Illustration: Mette Friis Mikkelsen)

Igennem historien har vi set, hvor galt det kan gå med radioaktivt affald fra atomkraftværker. Samtidig har vi en klimakrise, der kræver handling. Lyt med, når to forskere giver dig deres bud på, om vi bør sige JA eller NEJ til atomkraft. (Illustration: Mette Friis Mikkelsen)

Videnskab.dk vil redde verden sammen med dig, kære læser.

Derfor har vi startet et initiativ på Facebook, hvor vi diskuterer med vores brugere, hvordan vi gennem forskning for eksempel kan komme tættere på en løsning af den globale klimakrise.

Som et led heri, skrev vi tidligere på ugen artiklen Kan atomkraft redde verden?, og nu tager vi diskussionen videre i den seneste udgave af vores ugentlige podcast.

Her diskuterer forskerne Bent Lauritzen, der er afdelingschef i Center for Nukleare Teknologier på DTU, og Eigil Kaas, der er professor i meterologi og klimadynamik på Niels Bohr Institutet i København, hvorvidt Danmark udelukkende skal satse på forskning i vedvarende energi som sol og vind - eller også bør inddrage atomkraft i spillet om at sænke CO2-udslippet. 

Videnskab.dk's podcast

»Vi har ud fra vores erfaringer fra Risø-værket opbygget en ekspertise (i atomkraft, red.), som på mange måder er unik og vil kunne bruges internationalt,« siger Bent Lauritzen eksempelvis i podcasten. 

Men betyder det, at vi skal bruge den erfaring og være åbne overfor atomkraft, som en bærende kilde til klimavenlig energi?

Bliv klogere på det spørgsmål i podcasten. 

Danmarks største rumprojekt, et 'nyt' organ og en opdigtet tvilling

Udover den glødende diskussion om atomkraft, har denne uge budt på følgende højdepunkter:

God lyttelyst!

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om den 'sure' skildpadde her.