Stjerneprofessor i ugens podcast: Sådan vil jeg øge forståelsen for videnskab
Anja C. Andersen er nyudnævnt professor i offentlighedens forståelse for naturvidenskab og teknologi. Hør i ugens podcast, hvordan hun vil leve op til sin nye titel.
podcast videnskabsformidling forskningsformidling offentlighedens forståelse

HPV-vaccinen er et eksempel på, hvordan naturvidenskabelig forskning kan være utrolig kompleks, men vigtig at få ud over stepperne, så vi alle kan følge med. (Illustration: Mette Friis Mikkelsen)

HPV-vaccinen er et eksempel på, hvordan naturvidenskabelig forskning kan være utrolig kompleks, men vigtig at få ud over stepperne, så vi alle kan følge med. (Illustration: Mette Friis Mikkelsen)

Du kender måske Anja C. Andersen som lektor i astrofysik, forfatter og foredragsholder.

Men for nylig blev hun også udnævnt professor i offentlighedens forståelse for naturvidenskab og teknologi ved Niels Bohr Institutet.

Med denne lange titel skal hun arbejde for at give den brede befolkning smag for naturvidenskab, som kan være meget kompleks for ikke-forskere at sætte sig ind i.

Universiteterne skal ind i kampen

Nøglen til hendes opgave er god formidling, og her har Anja C. Andersen tidligere udtalt, at landets universiteter godt kunne komme lidt mere ind i kampen. 

Videnskab.dk Podcast

​Videnskab.dk udgiver en podcast om ugen.

Du kan lytte til ugens podcast i afspilleren i toppen af artiklen eller via en podcast-app på din smartphone. Læs mere i bunden af artiklen.

Her er tre af de seneste podcasts fra Videnskab.dk:

Så hvad skal der helt konkret gøres?

Det får du nogle bud på, når podcastens redaktør, Jais Baggestrøm Koch, udfritter den nye ambassadør om emnet i ugens podcast.

Ugens nyhedsoverblik

Podcasten byder også på et overblik over ugens vigtigste forskningsnyheder, som Videnskab.dk's nyhedsredaktør Jonas Salomonsen guider dig igennem:

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk