Ny rumdragt fra SpaceX kunne være med i musikvideo
Kilde: 
11 september 2017

Vil man vide, hvordan rumfart kommer til at se ud i fremtiden, kan man passende følge Elon Musk på de sociale medier.

Grundlæggeren af rumfartsvirksomheden SpaceX lovede for nylig via Twitter, at man snart ville få de nye SpaceX-rumdragter at se, og nu er det første billede blevet offentliggjort. Det skriver Futurism.

Et opslag delt af Elon Musk (@elonmusk) den

 

Dragten er vist ved siden af rumfartøjet Dragon, et genbrugeligt rumskib udviklet af SpaceX, der skal sende folk ud på de første kommercielle, bemandede rumrejser i fremtiden.

Elon Musk har ved tidligere lejligheder forklaret, at SpaceX-rumdragterne skulle være både funktionelle og æstetiske, og hos Futurism undgår man ikke at bemærke, at dragten har en vis lighed med karakterer fra spillet Mass Effect eller med musikduoen Daft Punk, der er kendt for at klæde sig 'futuristisk'. 

SpaceX vil altså ikke kun gøre rumrejser mulige for en bredere vifte af mennesker - virksomheden vil også sørge for, at folk ser 'cool' ud, mens de er af sted.

Rumdragten har desuden bestået særlige tests for at dokumentere, at den vil virke under ekstreme forhold i rummet. Blandt andet er den blevet udsat for vakuum- og tryktests.

I denne video kan du komme med på en rundtur i rumfartøjet Dragon. (Video: SpaceX)

ele

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.