SpaceX vil sende turister rundt om Månen

Annonce:

Elon Musks rumfartsvirksomhed, SpaceX, har planer om at sende 2 turister på tur rundt om Månen i 2018, skriver New York Times.

Hvis projektet lykkes, er det første gang i 40 år, at mennesker kommer så langt ud i rummet.

Elon Musk forklarede i en telefonkonference, at to personer kontaktede SpaceX for at høre, om virksomheden kunne sende dem på et cruise forbi månen – dog uden at lande – og fortsætte, ind til tyngdekraften vender rumfatøjet og sender dem tilbage til Jorden.

Rejsen vil tage omkring en uge, som passagererne kommer til at tilbringe i en af SpaceX’s Dragon 2 rumkapsler. Rumfartøjet er automatisk, men rumturisterne skal igennem træning, før de bliver sendt afsted.

Elon Musk har ifølge New York Times sagt, at rejsen kommer til at koste »lidt mere end omkostningerne ved en bemandet mission til rumstationen.« Han vil dog ikke ud med, hvor meget passagerne præcis kommer til at betale for deres rumcruise-billet.

Ifølge New York Times forholder flere eksperter sig skeptisk til SpaceX’s planer om allerede at gennemføre missionen i 2018.

sbl

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts