Om forfatteren

Katrine Skovgaard Rasmussen

Tycho Brahe Planetarium

Tina Ibsen

Astrofysiker og professionel formidler af astronomi og rumfart

Tina Ibsen er uddannet astrofysiker fra Niels Bohr Instituttet, Københavns Universitet og har været en del af det europæiske forskningsprojekt COMESEP, hvor hun særligt har kigget på solstormes bevægelse gennem solsystemet.
Fra 2013 til 2019 var hun ansat på Tycho Brahe Planetarium som leder for videnskab og formidlingsafdelingen.Tina har altid været fascineret af rummet og synes, at det er fantastisk, at man i astronomien kan stille de store spørgsmål.
Hvor kommer vi fra? Hvad vil der ske med universet i fremtiden? Og findes der andre ligesom os derude?

Udslukt supervulkan spottet på Mars

Kraterne overlapper nærmest hinanden i Arabia Terra-området på Mars. Men nye højopløselige billeder viser, at der måske i nogle tilfælde slet ikke er tale om kratere, men i stedet udslukte supervulkaner.

Er det et krater eller en udslukt vulkan? ESA mener at nærme sig oprindelsen af Siloe Patera-strukturen, der ses midt i billedet. Den er 30 km x 40 km stor og befinder sig i Arabia Terra-området på den nordlige halvkugle af Mars. (Foto: ESA/DLR/FU Berlin)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts