NASA planlægger vovet rejse til et fremmed solsystem

Annonce:

NASA er gået i gang med de tidlige planer for en opsigtsvækkende ny mission. Det skriver express.co.uk.

Missionen går ud på at besøge et andet solsystem end vores eget, blandt andet for at lede efter muligt liv, og det kræver helt ny teknologi.

Den amerikanske regering har bedt NASA om at udvikle en metode, der kan skabe en fremdrift på mindst 10 procent af lysets hast, så vi kan besøge vores nærmeste stjerne ud over Solen, Alpha Centauri. Andre solsystemer end Alpha Centauris er dog fortsat en del af NASAs overvejelser på nuværende tidspunkt, lyder det fra NASA.

LÆS OGSÅ: Enceladus! NASA flyver gennem gejser på fjern måne

Missionen har dog lange udsigter, da NASA først forventer at stå klar med teknikken i år 2069 – 100 år efter, at mennesket første gang betrådte Månen.

De bedste muligheder skal nemlig overvejes først, og NASA vil blandt andet sende et teleskop ud i det ydre rum for at danne sig et bedre billede.

»Det er meget tåget lige nu. Vi ved ikke, om missionens mål vil være stabile. Vi vil finde ud af meget, mens rumfartøjet er på vej, som vil ændre de spørgsmål, vi er nødt til at besvare, før den ankommer. Derfor er det meget svært på nuværende tidspunkt at pege præcist på, hvordan missionen kommer til at se ud,« fortalte Anthony Freeman, der er manager ved NASA Jet Propulsion Lab, om missionen til en konference ved The American Geophysical Union for nylig.

LÆS OGSÅ: 3.500 exoplaneter opdaget: Sådan finder vi planeter ved fjerne stjerner

LÆS OGSÅ: Astrobiolog: Vi bør lede efter liv i rummet uden for ‘den beboelige zone’

ams

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts