Om forfatteren

Charlotte Price Persson

Journalist

Jeg har arbejdet for Videnskab.dk i stort set alle stillinger på redaktionen, siden jeg blev lukket ind i folden som praktikant i 2011. Studentermedhjælper, freelancer, redaktionssekretær, SoMe-redaktør og nyhedsredaktør for at nævne nogle stykker.
Siden 1. januar 2016 har jeg sat mig i stolen som skrivende journalist og dækker nu primært arkæologi og naturvidenskab, men også de mere forskningstunge emner såsom måling af forskningen samt forskernes arbejdsbetingelser. Læs eksempler på mit arbejde herunder.
Jeg er ansvarlig for Videnskab.dk's livechats og agerer desuden praktikantvejleder for vores to dygtige praktikanter.
Jeg blev færdiguddannet professionsbachelor fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 1. februar 2013 og har tidligere været i praktik hos Søndagsavisen, hvor jeg blandt andet dækkede familie og uddannelse som stofområder. 
Skriv meget gerne til mig på cpp@videnskab.dk, hvis du sidder med en god forskningshistorie!

Keplers supernova var langt mere klar end hidtil troet

Sidst en supernova i Mælkevejen kunne ses med det blotte øje fra Jorden var i 1604. Nu viser det sig, at den berømte stjerneeksplosion fandt sted meget længere væk fra Jorden og var langt mere kraftfuld end hidtil antaget.

Sådan ser Keplers supernova ud i dag. Billedet er sat sammen af tre billeder taget i henholdsvis infrarødt, synligt lys og røntgenstråling. Keplers supernova hedder SN 1604, hvor SN står for supernova, og 1604 er årstallet, den blev observeret. (Foto: X-ray: NASA/CXC/SAO/D.Patnaude, Optical: DSS)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts