Kan aliens være fanget på deres planeter af høj tyngdekraft?

Annonce:

Når man snakker om at få besøg af aliens fra andre galakser, er det ikke typisk tyngdekraften, snakken falder på. Men det burde den måske.

Det skriver NBC News.

Et nyt studie stiller nemlig spørgsmålstegn ved, om aliens overhovedet ville kunne komme væk fra deres planeter, fordi tyngdekraften er for stærk.

Langt de fleste planeter, der kredser om fremmede stjerner, og som forskere tror, at der er størst chance for at finde liv på, er nemlig større end Jorden, og derfor er tyngdekraften større.

Det er Seth Shostak, seniorastronom hos SETI Instituttet i Californien, der har skrevet artiklen hos NBC News, og han laver en sammenligning med en Falcon Heavy-raket fra SpaceX, der vejer 1.500 ton.

»På de største af super-jordkloderne (dobbelt størrelse af Jorden og med otte gange større masse) ville en opskaleret Heavy veje 15.000 ton for at komme lige så langt ud,« skriver Seth Shostak på NBCnews.com.

Men det er ikke en umulig opgave, siger han. Desuden betyder en høj tyngdekraft en tykkere atmosfære, der igen kan være skyld i, at luftfart er blevet udviklet hurtigere. Samtidig kan en større planet måske også betyde flere arter, hvoraf flere kan være intelligente som mennesket.

Annonce:

Du kan finde det oprindelige studie her, men det er ikke udgivet i et tidsskrift endnu.

sj

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts