Den kommende måned skal rummet lyn-scannes for liv

Annonce:

Nu skal det gå rigtig stærkt med at lede efter liv i rummet!

Folkene bag millionprojektet ‘Breakthrough Listen’ vil accelerere deres søgning efter udenjordisk liv med en kampagne, som skal lede hurtigere end nogensinde før, skriver Space.com.

Det vil de gøre ved at scanne millioner af stjerner i Mælkevejens galaktiske plan ved hjælp af radioteleskopet Parkes, der befinder sig i New South Wales i Australien.

Teleskopet vil i løbet af de kommende 60 dage overvåge galaksen i 1.500 stive timer.

Ved brug af teleskopets nye såkaldte ‘multibeam’-modtager er det muligt at scanne større dele af himlen med en højere hastighed og på den måde indsamle mere detaljeret information om galaksen end før forsøgt.

Det vil gøre det nemmere for forskerne at få øje på de vigtige signaler, når de skal gennemgå teleskopets kæmpestore datasæt, hvor man skelner mellem ‘signals of interest’ (interessante signaler) og menneskeskabte signaler fra eksempelvis fly, mobiltelefoner og satellitter.

Særligt interessante er en slags mystiske radiobølger kaldet ‘fast radio bursts’, som, man ved, stammer fra kilder uden for vores egen galakse, men som endnu ikke er blevet koblet til udenjordisk liv.

Annonce:

Forskerne håber på at finde beviser på intelligent liv et sted uden for Jorden, som netop er den overordnede mission med ‘Breakthrough Listen’.

Projektet er grundlagt af den russiske entreprenør Yuri Milner i samarbejde med den nu afdøde astrofysiker Stephen Hawking.

naa

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts