Om forfatteren

Charlotte Price Persson

Journalist

Jeg har arbejdet for Videnskab.dk i stort set alle stillinger på redaktionen, siden jeg blev lukket ind i folden som praktikant i 2011. Studentermedhjælper, freelancer, redaktionssekretær, SoMe-redaktør og nyhedsredaktør for at nævne nogle stykker.
Siden 1. januar 2016 har jeg sat mig i stolen som skrivende journalist og dækker nu primært arkæologi og naturvidenskab, men også de mere forskningstunge emner såsom måling af forskningen samt forskernes arbejdsbetingelser. Læs eksempler på mit arbejde herunder.
Jeg er ansvarlig for Videnskab.dk's livechats og agerer desuden praktikantvejleder for vores to dygtige praktikanter.
Jeg blev færdiguddannet professionsbachelor fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 1. februar 2013 og har tidligere været i praktik hos Søndagsavisen, hvor jeg blandt andet dækkede familie og uddannelse som stofområder. 
Skriv meget gerne til mig på cpp@videnskab.dk, hvis du sidder med en god forskningshistorie!

Michael Linden-Vørnle

Astrofysiker

Michael J.D. Linden-Vørnle har siden 1999 arbejdet ved Tycho Brahe Planetarium som astrofysiker og formidler.
Herudover er han også tilknyttet DTU Space, hvor han er involveret i det europæiske satellitprojekt, Planck.
Planck-satellitten skal undersøge universets oprindelse, der populært kaldes 'big bang'.

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Danskere skal lave videnskab fra verdens bedste teleskop

Et stort, ambitiøst teleskop-projekt i Chile ved navn ALMA er netop skudt i gang og skal være med til at spore de tidligste byggesten i livet. Danske forskere fra Niels Bohr Institutet er med helt fra starten.

ALMA er stadig ved at blive bygget, men de første, spæde observationer begynder nu. Ud af 30 europæiske projekter, som er blevet udvalgt til at skyde ALMA igang, er danskere iblandt. (Foto: almaobservatory.org)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts