Maden til de hårdtarbejdende egyptere, som byggede Giza-pyramiderne, blev masseproduceret i nærliggende landsbyer. Forskere har således fundet resterne af den store madproduktion i en by tæt på pyramiderne, skriver LiveScience.
Byen ligger ca. 400 meter syd for Sphinxen, og i oldtidens Egypten husede den de arbejdere, som byggede Farao Menkaures pyramide.
Forskerne har indtil nu fundet en gravplads for arbejderne, bunkevis af dyreknogler, og et indhegningsområde til husdyr, hvor der muligvis også har været en slagteplads.
Arkæologerne vurderer på baggrund af fundene i byen, at knapt 2000 kilo kød blev slagtet i landsbyen hver dag for at brødføde pyramide-arbejderne. Kødet kom fra kvæg, får og geder.
Den kødfulde diet har været et godt lokkemiddel til at rekruttere folk til at arbejde på pyramiderne. Det mener Richard Redding forskningschef Ancient Egypt Research Associates (AERA), hvilket er udgravningsgruppen, som står bag den nye viden.
»Man tog sig af arbejderne. De fik godt med mad når de arbejdede, så det har været attraktivt,« siger han og fortsætter:
»Arbejderne fik sandsynligvis bedre kost som pyramide-arbejdere, end de fik i deres egen landsby.«
Læs også: Bliv klogere på Egyptens fremtid