KORT NYT FRA UDLANDET
Det lader til, at det hverken hjælper diabetikere eller hjertepatienter at spise mad med et lavt glykæmisk indeks, skriver livescience.com.
Glykæmisk indeks er en vurdering af, hvordan forskellige fødevarer påvirker blodsukkeret, så man som diabetiker kan spise de fødevarer, der sikrer et stabilt blodsukkerniveau. På det seneste har man også troet, at hjertepatienter kunne have gavn af at spise mad med lavt glykæmisk index – men det viser sig nu ikke at være tilfældet.
Det er forskere på Johns Hopkins University School of Medicine og Harvard Medical School, der har undersøgt, om sund kost med et lavt glykæmisk indeks ville give bedre hjertesundhed sammenlignet med lignende sunde fødevarer, der havde et højere glykæmisk indeks.
»Vi blev virkelig overraskede. Vi har ikke kunnet finde nogen klar fordel ved at spise kost med lavt glykæmisk indeks, når det kommer til hjertesygdom, og vi fandt ingen beviser for, at det gavnede forebyggelse af diabetes,« siger medforfatter til studiet Dr. Lawrence Appel, professor i medicin ved Johns Hopkins.
Læs også:
Lavt indtag af kulhydrat gav højere forbrænding
Kostrådene virker ikke mod overvægt
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ne