Se dig omkring på Mars
Nu har du chancen for at komme ombord på marsrobotten Curiosity - i hvert fald næsten. Et imponerende, nyt 360-graders panoramabillede giver dig mulighed for at studere den røde planet.

 

Nye billeder fra det terrængående fartøj Curiosity, som lige nu er ved at udforske Mars fra ende til anden, er blevet sammensat til et imponerende 360-graders billede af den røde planet i høj opløsning.

Det imponerende udsyn fra vores naboplanet får du serveret i grafikken i linket her. Du 'drejer' Curiosity ved at trække musepilen hen over billedet - op og ned eller fra side til side.

Skal undersøge Mars for liv

Curiosity er en sekshjulet, selvkørende robot, som vejer næsten et ton. Robotten har udforsket Mars, siden den landede på planeten 6. august 2012 og straks gik i gang med at tage billeder derfra.

Curiosity skal analysere jordprøver fra Mars med det formål at undersøge Mars' tidligere og nuværende evne til at opretholde liv. De flotte billeder fra den røde planet, som Curiosity fodrer offentligheden med, er blot en bonus i den forbindelse.

Robotten forventes at virke i mindst ét marsår - svarende til to år på Jorden.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs her om påfugleedderkoppen, der er opkaldt efter fisken Nemo.