Topchefer til ny regering: Forskning og uddannelse er allervigtigst
Kilde: 
13 maj 2019

Forskning og uddannelse er dét tema, der rangerer øverst på topchefernes ønskeliste, når de skal pege på, hvor en kommende regering gerne skal øge de offentlige investeringer. 

I en ny meningsmåling, som Greens Analyseinstitut har foretaget for Børsen, har 450 topchefer angivet, hvad de anser som de fire vigtigste temaer, og her har 71 procent - altså 7 ud af 10 topchefer - fremhævet forskning og uddannelse. 

Det skriver Børsen. 

De andre tre temaer var lav skat på arbejde, grøn omstilling og bedre infrastruktur, som 65 procent af topcheferne vægter lige højt. 

LÆS OGSÅ: Få lande bruger flere penge på forskning end Danmark

Tidligere administrerende direktør i medikoselskabet Ambu, Lars Marcher, fortæller til Børsen, at det er centralt at hæve tempoet indenfor forskning og udvikling.

Ifølge Børsen foreslår han et højere fradrag på forskning og udvikling, hvilket giver de mindre virksomheder gunstigere forhold, når det kommer til investering. Han peger yderligere på innovation som en grundsten i samfundet. 

Den nuværende VLAK-regering er netop i gang med at hæve fradraget til 110 procent, mens Socialdemokratiet vil hæve det yderligere til 130 procent. 

Og Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrech, er positivt overrasket over udmeldingen, men han er helt enig med topcheferne i, at forskning skal prioriteres. 

På den anden side af det politiske spektrum fortæller finansminister, Kristian Jensen (V), at topchefernes ønske flugter med regeringens prioriteringer på forskningsområdet, idet de allerede - ifølge finansministeren - har sikret en fremtidig vækst på området.

LÆS OGSÅ: Dansk erhvervsliv bruger markant flere penge på forskning

LÆS OGSÅ: Analyse: Få forskere løber med 90 procent af forskningsmidlerne

nan

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.