Om forfatteren

Inger Sjørslev

Lektor emeritus, Institut for Antropologi, Københavns Universitet

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Sådan former ting mennesker

BOGUDDRAG: Mennesker lever i verdener af ting. Materielle genstande, objekter, effekter, artefakter, dimser, dingenoter og tingester indgår i menneskelivet på utallige måder. Ting former kulturelle verdener.

Sådan former ting mennesker antropologi

En enkelt ting som et simpelt reb markerer og skaber dermed et helt socialt univers.Hos det vestafrikanske nomadefolk wodaabe har man kalverebet. Wodaaberne vandrer med deres kvæg, og der hvor de slår sig ned for en tid, lægger de det reb, de bruger til at binde kalvene. På den ene side af rebet er det kvindernes rum, på den anden side mændenes. (Tegning: Fra bogen 'Nomads Who Cultivate Beauty. Wodaabe Dances and Visual Arts in Niger (2001)' af Mette Bovin)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts